"ПОСЛОВНИ ИЗАЗОВ"

Наши ученици  Борис Тиркајла , Маријана Савић, Јелена Анђелковић и  Јелена Гелер учествовали су на регионалном такмичењусредњошколаца у предузетничким вештинама poslovni izazov 17 takmice"Пословни изазов"   у организацији Достигнућа младих у Србији  који су подржале Министарство омладине и спорта Републике Србије, Америчка агенција за међународни развој USAID, UniCredit банка и Метрополитан Универзитета.

Такмичење - за ученике средњих  школа са територије Војводине.у Новом Саду се одржало 22. Новембра 2017. године на Рибарском острву. 

Ученици су били подељени у  тимове  чији су чланови били ученици различитих школа из читаве Војводине од којих је сваки тим разрађивао пословну идеју задату од стране организатора,  кроз бизнис план и имао обавезу да је представи кроз Power point  презентацију.

У процени бизнис планова и презентација учествовао је стручни жири састављен од представника различитих институција .

Нажалост ни један  од тимова у којима су учествовали наши ученици  се није пласирао на национално такмичење али је учешће на такмичењу донело нова искуства и пријатељства као и могућност  да се и следеће године прикључе такмичењу као волонтери-алумни и тиме подстакну нове ученике  у развијању предузетничког духа.

Такмичења "Пословни изазов" покренута су са намером да подстакну средњошколце да употребе своје вештине на иновативан начин како би повећали своје могућности при запошљавању и унапредили свој предузетнички дух.