ИЗВЕШТАЈ О РЕАЛИЗОВАНОМ СТУДИЈСКОМ ПУТОВАЊУ У СЛОВЕНИЈУ

Ученици другог разреда су у периоду од 03. до 05. 04. 2015. путовали на студијскоslovenija1 путовање – екскурзију у Словенију. На пут су ишли ученици одељења ЗТ 2, МСТ 2/1, МСТ 2/2, MСТ 2/3 и СТ 2, укупно њих 103, у пратњи њихових одељењских старешина и директора школе. Путовање је реализовано на основу позивног писма Здравствене школе из Љубљане, са којом успешно сарађујемо на размени искустава. Ученике је на путовању пратио и лекар, ангажован од стране школе.

Путовање је трајало три дана и реализовано је у потпуности према претходно договореном програму. Првог дана обишли смо Шкофја Локу и Крањ, где смо били и смештени у хотелу Creina (категоризован са 4*) Услуге исхране биле су на бази два полупансиона.

 

Другог дана уприличен је пут до Бледа, где смо провели време обилазећи тврђаву и шетајући око језера, а многи су пробали и чувене бледске „кремшните“. Поподне смо обишли чувену Постојнску јаму и затим се вратили у Крањ. Забављали смо се две вечери у дискотеци преко пута хотела.Slovenija2

Трећег дана обишли смо Љубљану и посетили партнерску школу. Домаћини су нас изузетно лепо дочекали, провели смо пуна два сата у обиласку школе, размени информација о школским програмима, смеровима, компетенцијама ученика и наставника и исходима стручног образовања.

Током путовања није било никаквих проблема у сарадњи са ученицима, водичи су били веома професионални и предусретљиви и деци блиски, превоз је био удобан и поуздан (технички исправни аутобуси и по два возача у сваком, превозници „Транспродукт“ и „НС травел“). Није било кашњења, нити неадекватног понашања, ученици су одушевљени природним лепотама Словеније и савременим кабинетима у школи уЉубљани.

Констатујемо да је ово студијско путовање било веома поучно и занимљиво за ученике, а тако су се и изјаснили у анкети оцењујући путовање високим оценама.

Нови Сад, 07. 05. 2015.                  Александра Бер Божић,
директор